Jan van Renesseweg 6 te Renesse  |  Routebeschrijving
A A

Week van ons Water, inzamelweek medicijnresten

Medicijnen over?
Laat het milieu niet in de steek,
lever ze in bij onze apotheek!

Tijdens de Week van ons Water wordt extra aandacht gevraagd voor het inzamelen van ongebruikte geneesmiddelen bij de apotheek.
Gebruikers van geneesmiddelen spelen een belangrijke rol in het terugdringen van geneesmiddelverspillingen én geneesmiddelresten in het milieu.
De geneesmiddelresten komen na gebruik door de patiënt via het riool in het oppervlaktewater terecht.
Daar is niet zoveel aan te doen, maar burgers en zorgverleners spoelen ongebruikte geneesmiddelen vaak ook door het toilet en de gootsteen.

Zo komt dit medicijnafval in het milieu terecht. Deze medicijnresten in water kunnen een negatief effect hebben op waterdieren en op de kwaliteit van de bronnen voor drinkwater. Geneesmiddelresten die ingezameld zijn via de apotheek of milieustraat worden door de afvalverwerker op verantwoorde wijze verwerkt in speciale verbrandingsovens, waarbij reinigingsinstallaties de afvalgassen zuiveren die daarbij vrijkomen.

Meer achtergrondinformatie over geneesmiddelresten in het milieu en informatie over waar jij je medicijnresten het beste kunt inleveren is te vinden op de website www.medicijnresten.org.

Naar archief

Actueel

10/10

Dinsdag 11 oktober alleen open voor spoedgevallen

      G...

Lees meer
03/10

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

Tussen 4 en 12 oktober worden de ui...

Lees meer
Archief