Jan van Renesseweg 6 te Renesse  |  Routebeschrijving
A A

Maatregelen HAP Renesse vanwege coronavirus

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Door de beperkte testcapaciteit worden alleen nog mensen met een hoog risico op een ernstig beloop getest op het virus. Hieronder vallen ouderen (> 70 jaar), patiënten met een onderliggende ziekte (bijv. COPD of diabetes mellitus) en ernstig zieke patiënten met luchtwegklachten.

De Nederlandse regering heeft, om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, een aantal drastische maatregelen genomen. Als huisartsenpraktijk voelen wij ook de noodzaak om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. De huisarts ziet gemiddeld 20-30 patiënten per dag en een aanzienlijk deel van onze patiënten valt in de risicogroep zoals hierboven beschreven.

Wij willen u dringen verzoeken bij hoesten, keelpijn of verkoudheidsklachten niet naar de praktijk te komen, maar thuis te blijven en uit te zieken. Als u erg ongerust bent kunt u telefonisch overleggen. De assistente of de arts bepaalt dan of u gezien moet worden.

Daarnaast komt het inloopspreekuur te vervallen. Doktersbezoek kan alleen plaatsvinden na telefonisch overleg met de assistente.

In samenwerking met de huisartsen van Brouwershaven/Scharendijke en Burgh-Haamstede komt er een speciaal spreekuur voor mensen met luchtwegklachten (hoesten, keelpijn, verkoudheid) waarvan de arts vindt dat die gezien moeten worden. Dit spreekuur zal dagelijks gehouden worden in de huisartsenpraktijk Scharendijke. Indien het niet mogelijk is om op de praktijk langs te komen zal er ook 1 arts visite rijden voor deze praktijken. Door deze zorg te concentreren op 1 locatie hopen we het besmettingsrisico voor andere patiënten zoveel mogelijk te beperken.

Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen in deze uitzonderlijke tijden.

Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus.

Ook kunt u voor algemene vragen over het coronavirus bellen naar het landelijk nummer 0800-1351.

Naar archief

Actueel

10/10

Dinsdag 11 oktober alleen open voor spoedgevallen

      G...

Lees meer
03/10

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

Tussen 4 en 12 oktober worden de ui...

Lees meer
Archief