Jan van Renesseweg 6 te Renesse  |  Routebeschrijving
A A

Update corona: start videoconsulten

Voorlopig blijft de huisartsenpraktijk alléén geopend voor spoedzorg om het besmettingsrisico van patiënten in onze praktijk, maar ook de medewerkers zo laag mogelijk te houden. Helaas betekent dit dat u voor minder urgente medische klachten niet naar de praktijk kan komen. Voor veel medische problemen kunnen we echter ook telefonisch advies geven en daarnaast hebben we nu de mogelijkheid om videoconsulten te houden via Facetalk. U kunt hiernaar informeren bij de assistente. Om van het videoconsult gebruik te kunnen maken heeft u een smartphone of tablet nodig. U kunt daar de app ‘Facetalk’ op installeren. Om de afspraak te maken hebben we uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres nodig. U ontvangt dan per e-mail en sms bericht een uitnodiging voor het gesprek met de arts.

Heeft u luchtwegklachten? (hoesten, keelpijn, verkoudheid met koorts en/of moeite met ademhalen). Neem dan telefonisch contact met ons op. De dokter maakt dan een inschatting van uw situatie. Mocht de arts het nodig vinden, dan kan er een afspraak gemaakt worden op het speciale ‘corona spreekuur’ in huisartsenpraktijk Scharendijke. Dit spreekuur wordt gehouden in samenwerking met alle huisartsenpraktijken van het eiland. Door deze zorg te concentreren op 1 locatie hopen we het besmettingsgevaar zo laag mogelijk te houden en zo lang mogelijk te doen met onze voorraden beschermende mondkapjes en kleding.

Bloedprikken is voorlopig alleen mogelijk in de Victoria kliniek in Zierikzee (ADRZ) en in Borrendamme (SHL).  De prikposten zijn alleen geopend voor spoed/als de huisarts bloedafname nodig vindt, voor de trombose dienst of als u opdracht van de specialist heeft gekregen om bloed te laten prikken. Dit houdt in dat bijvoorbeeld bloed prikken voor cholesterol voorlopig uitgesteld wordt. Om bloed te prikken in Borrendamme (SHL) moet u van tevoren telefonisch een afspraak maken. LET OP! Bij luchtwegklachten kan u niet terecht op deze prikposten.

Voor mensen met luchtwegklachten kan er bloed geprikt worden bij LAWN tennisclub in Scharendijke. Deze prikpost is ook alléén geopend voor spoedbepalingen en op aanvraag van de huisarts.

Naar archief

Actueel

10/10

Dinsdag 11 oktober alleen open voor spoedgevallen

      G...

Lees meer
03/10

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

Tussen 4 en 12 oktober worden de ui...

Lees meer
Archief