Jan van Renesseweg 6 te Renesse  |  Routebeschrijving
A A

Overzicht maatregelen Corona virus

Op dringend advies van het crisisteam van de Zeeuwse Huisartsencoöperatie is de praktijk alléén geopend voor spoedzorg. Doktersbezoek kan alléén plaatsvinden na telefonisch overleg met de assistente of huisarts en is alleen bedoeld voor medische klachten of kwalen die echt niet kunnen wachten.

In samenwerking met de huisartsen van Brouwershaven/Scharendijke en Burgh-Haamstede is er een speciaal corona spreekuur ingesteld. Dit spreekuur is alleen bedoeld voor ernstig zieke patiënten met de volgende klachten: hoesten, keelpijn, verkoudheid met koorts en/of moeite met ademhalen. Uw huisarts maakt telefonisch een inschatting of u gezien moet worden op dit speciale spreekuur. Het spreekuur zal dagelijks gehouden worden in de huisartsenpraktijk Scharendijke. Er zal ook 1 arts visite rijden voor de patiënten die niet in staat zijn naar de praktijk te komen. Door deze zorg te concentreren op 1 locatie hopen we het besmettingsrisico voor andere patiënten en personeel zoveel mogelijke te beperken en zo lang mogelijk met onze voorraad beschermende kleding en mondkapjes te doen.

Veel niet-spoedeisende vragen kunnen ook telefonisch afgehandeld worden. Er wordt meer tijd vrijgemaakt hiervoor. Vraag de assistente om een telefonische afspraak; de arts belt u dan op een later moment terug.

De apotheek blijft wel geopend, zodat medicatie afgehaald kan worden. We willen u echter wel vragen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en met niet meer dan 2 mensen te wachten in de hal. Als er al 2 mensen binnen zijn, wacht dan even buiten op uw beurt. Als u zelf klachten heeft (verkouden, hoesten, keelpijn, koorts), vraag dan iemand anders om de medicatie voor u op te halen. Mocht dat niet lukken, overleg dan met de assistente.

Tot nader order wordt ook het bloedprikken in de praktijk opgeschort.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws. We zullen de informatie op de website regelmatig aanpassen.

Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Ook kunt u voor algemene  vragen over het coronavirus bellen met het landelijk nummer 0800-1351.

Naar archief

Actueel

10/10

Dinsdag 11 oktober alleen open voor spoedgevallen

      G...

Lees meer
03/10

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

Tussen 4 en 12 oktober worden de ui...

Lees meer
Archief